Over Leuker Werken werkt

Drs. Jan de Jong MHA, Monique Dijkman, Amélie Timmermans, Hans van Zeist MBA, Bianca Alferink

De professionals achter Leuker Werken werkt zijn:
 • Drs. Jan de Jong MHA
  Drs. Jan de Jong MHA

  06 53593985

Drs. Jan de Jong MHA

Ondertussen ben ik veertig jaar actief binnen de gezondheidszorg en het onderwijs. Ik heb een zorgachtergrond met veel management- en bestuurlijke ervaring. Daarnaast ben ik een conceptontwikkelaar, publicist en sinds 1997 organisatieadviseur/verandermanager. Ik deel graag mijn ervaring, kennis en inzichten.
De afgelopen jaren heb ik ruim veertig zorgorganisaties op diverse gebieden ondersteund. De laatste acht jaar ligt de focus op het anders organiseren van chronische zorg en ouderenzorg. Onze successen hebben we procesmatig uitgewerkt in een handzaam en leesbaar “hoe-boek”. Ik draag mijn expertise graag over aan de volgende generatie en hoop dat ik als babyboomer later gebruik mag maken van een optimale zorgomgeving. Een omgeving waarbij de regie bij mij en het zorgteam ligt.
 • Monique Dijkman
  Monique Dijkman

  06 53732354

Monique Dijkman

Helder P&O
Sinds 2012 ondersteun en adviseer ik organisaties op het brede vlak van P&O. De laatste jaren richt ik me voornamelijk op de veranderprocessen binnen de zorg. Samen met de Jong Consulting heb ik de formule Leuker Werken vorm en inhoud gegeven. Daarnaast heb ik de meetinstrumenten ZoV, ZiB en ZIV-scan ontwikkeld vanuit de gedachte meten is weten.
Mijn focus ligt op een goede balans tussen de belangen van de organisatie en de medewerkers. Met de formule Leuker Werken richten we ons vanuit de bottom-upaanpak allereerst op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker.
Door dit uitermate boeiende en zinvolle veranderingsproces worden medewerkers in hun kracht gezet. En daar pluk jij de vruchten van!
 • Amélie Timmermans
  Amélie Timmermans

  06 20990784

Amélie Timmermans

Timmermans coaching
In 2005 ging voor mij het roer om. Ik wilde een verandering. Ik zag hoe ontmoedigd mensen raakten wanneer pogingen hun leven een andere draai te geven niet of soms maar even wilde lukken. Dit is de aanzet geweest tot mijn eigen coaching bureau, Timmermans Coaching.
In de loop van de jaren ben ik mij steeds meer gaan richten tot het coachen en adviseren op professionele samenwerking bij veranderprocessen en het bestendigen van de verandering.
Ik heb ervaring in verschillende branches, profit en non-profit. Verschillende vraagstukken zoals zelforganisatie, leiderschap, communicatie, management-en organisatieontwikkelingen zijn aanbod gekomen in de vorm van teamtrainingen maar ook individuele trajecten zoals executive coaching, (preventieve) burn-out trajecten, persoonlijke effectiviteit en carrièrewending.
Daarnaast heb ik ook een adviserende rol naar de directie en management zowel op strategisch/beleids-als individueel niveau.
Omdat ik ook een aantal jaren als leidinggevende werkzaam ben geweest weet ik goed hoe het is om “aan de andere kant van de tafel” te zitten en kan ik ook vanuit dat perspectief het proces benaderen.
Door de inzet van mijn kennis, vaardigheden en ervaring benader ik vraagstukken vanuit diverse invalshoeken.
Wat ik terug krijg van mensen; snel tot de kern, betrokken, concreet, enthousiast, professioneel en met humor.
 • Bianca Alferink
  Bianca Alferink

  06 40118750

Bianca Alferink

Move&Coraggio coaching en advies
Zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met beweging en verandering.
Ervaring in uitvoerende en leidinggevende functies in de werkvelden jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ), verpleeg-en verzorging en thuiszorg (VVT) , sociaal domein en de sportwereld.
Ik kan goed luisteren en benader vraagstukken/ probleemstellingen met daadkracht, humor en flair.
Vanuit mijn achtergrond als sportdocent, projectmanager en master coach lever ik een energieke en analytische aanpak. Zodat jij weer zelf verder kan.
 • Hans van Zeist MBA
  Hans van Zeist MBA

  06 24885623

Hans van Zeist MBA

van Zeist Consultancy
Ik ben een gedreven ondernemende (interim)manager met 25 jaar ervaring in diverse organisaties. Mijn (tijdelijke) functies zijn veelal gericht op verandering- en verbeterprocessen. Ik heb een bedrijfskundige achtergrond.
Mijn werkervaringen en kennis zijn opgebouwd in de Ouderenzorg, Thuiszorg, Verpleeg- en Verzorgingshuizen, Geriatrische Revalidatie Zorg en Multidisciplinaire Eerstelijns Behandeling.
Sinds september 2016 maak ik deel uit van het team experts Leuker Werken, waarin ik een bijdrage kan leveren op het gebied van project- en programmamanagement. Daarnaast ligt mijn toegevoegde waarde op verbinding en procesbegeleiding van het dagelijkse werkproces in het bijzonder op vorming en vertaling van:
 • Strategie, innovatie & beleid;
 • Organisatieverandering & verbetering;
 • Concepten & Bouw.

CONTACT

Wil je een van ons graag spreken? Bel of mail ons, we vertellen graag meer over het concept en onze drijfveer.